1

Topic: alias don´t work

Hi all,

After I applied pach alias, my alias don´t work. I continue which error " User unknown in virtual mailbox table"

any help will be appreciated

2

Re: alias don´t work

I tested alias after i applied patch, it works for me here.

Could you please export LDIF data of this alias account? You can get LDIF data with 'ldapsearch' tool in command line like below:

# ldapsearch -x -D 'cn=vmailadmin,dc=iredmail,dc=org' -W "(mail=your_alias@domain.ltd)"

3

Re: alias don´t work

ZhangHuangbin wrote:

ldapsearch -x -D 'cn=vmailadmin,dc=iredmail,dc=org' -W "(mail=your_alias@domain.ltd)"

I get this:

# extended LDIF
#
# LDAPv3
# base <> with scope subtree
# filter: mail=administrador@grecasa.org
# requesting: ALL
#

# administrador@grecasa.org, Aliases, grecasa.org, domains, grecasa.org
dn: mail=administrador@grecasa.org,ou=Aliases,domainName=grecasa.org,o=domains
,dc=grecasa,dc=org
objectClass: mailAlias
mail: administrador@grecasa.org
enabledService: displayedInGlobalAddressBook
cn: administrador
accountStatus: active
mailForwardingAddress: lcsuarez@testing.com
mailForwardingAddress: lcsuarez@testing.ltd

# search result
search: 2
result: 0 Success

# numResponses: 2
# numEntries: 1

4

Re: alias don´t work

You have only one 'enabledService' in this account:

enabledService: displayedInGlobalAddressBook

You can add two more with phpLDAPadmin or other LDAP client tools:

enabledService: mail
enabledService: deliver

It seems this alias account was created before you applied the patch. Does new alias accounts work for you (with patch applied)?

5

Re: alias don´t work

curiously lists work, but no alias

I think that my ldap_virtual_alias_maps.cf query_filter is wrong:

>scope =sub
>query_filter    = (&(mail=%s)(accountStatus=active)(enabledService=mail)(enabledService=deliver)(|(objectClass=mailList)(objectClass=mailAlias)(&(objectClass=mailUser)(enabledService=forward))))

is the line up correct?

6

Re: alias don´t work

The 'query_filter' is correct. Please read my previous post. smile

7

Re: alias don´t work

ZhangHuangbin wrote:

You have only one 'enabledService' in this account:

enabledService: displayedInGlobalAddressBook

You can add two more with phpLDAPadmin or other LDAP client tools:

enabledService: mail
enabledService: deliver

It seems this alias account was created before you applied the patch. Does new alias accounts work for you (with patch applied)?

Ok is working. I create a new alias and work correctly

8

Re: alias don´t work

LC wrote:
ZhangHuangbin wrote:

You have only one 'enabledService' in this account:

enabledService: displayedInGlobalAddressBook

You can add two more with phpLDAPadmin or other LDAP client tools:

enabledService: mail
enabledService: deliver

It seems this alias account was created before you applied the patch. Does new alias accounts work for you (with patch applied)?

Ok is working. I create a new alias and work correctly

Thank so much for you help

9

Re: alias don´t work

It's my mistake. I'm sorry to make you and all iRedAdmin users have trouble.