1

Topic: roundcube works but outlook / thunderbird says wrong username/password

==== Required information ====
- iRedMail version: 0.8.3
- Store mail accounts in which backend: MYSQL
- Linux/BSD distribution name and version: Ubuntu 12.10
- Related log if you're reporting an issue:
====

Trying to setup outlook and thunderbird.  Roundcube works perfect

Log shows:

Jan 19 13:52:42 mail postfix/smtp[3445]: connect to mail.jamesbond.com[8.8.8.8]:25: Connection refused
Jan 19 13:52:42 mail postfix/smtp[3445]: 684C6360ED2: to=<jasonp@nextgenfilms.com>, relay=none, delay=2126, delays=2126/0.01/0.03/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to mail.jamesbond.com[8.8.8.8]:25: Connection refused)
Jan 19 13:54:32 mail postfix/anvil[3385]: statistics: max connection rate 2/60s for (smtp:13.88.13.72) at Jan 19 13:46:45
Jan 19 13:54:32 mail postfix/anvil[3385]: statistics: max connection count 2 for (smtp:13.88.13.72) at Jan 19 13:46:45
Jan 19 13:54:32 mail postfix/anvil[3385]: statistics: max cache size 1 at Jan 19 13:46:45


I have setup outbound to port 587 with startTLS and normal password.  Says "invalid username / password"

2

Re: roundcube works but outlook / thunderbird says wrong username/password

gameover0 wrote:

Jan 19 13:52:42 mail postfix/smtp[3445]: 684C6360ED2: to=<jasonp@nextgenfilms.com>, relay=none, delay=2126, delays=2126/0.01/0.03/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to mail.jamesbond.com[8.8.8.8]:25: Connection refused)

Is IP address '8.8.8.8' owned by you? As i remember, it's Google's public DNS server (with another IP address: 8.8.4.4).

Message "connection refused" means server doesn't listen on port 25 or it rejects connection in firewall.

3

Re: roundcube works but outlook / thunderbird says wrong username/password

I changed these IP's for an example.  I have the real ones and still get that error only when using a client

4

Re: roundcube works but outlook / thunderbird says wrong username/password

gameover0 wrote:

I have setup outbound to port 587 with startTLS and normal password.  Says "invalid username / password"

Did you use full email address as username?