1

Topic: After upgrade to 0.5.1 new emails users accounts created dont work :(

guys, after I updated iredmail to 0.5.1 following the tutorial I realized that all users who create using the. / create_mail_user_OpenLDAP.py User.csv no longer works, the User is created, but when you try to log in roudcube always gives failure imap authentication.
See the logs:

webmail:/etc/tools# tail -f /var/log/dovecot.log | grep -i gigio
dovecot: Nov 28 18:28:04 Info: imap-login: Disconnected (auth failed, 1 attempts): user=<gigio@fama.br>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured

webmail:/etc/tools# tail -f /var/log/mail.log | grep -i gigio
Nov 28 18:28:44 webmail roundcube: [28-Nov-2009 18:28:44 -0300] IMAP Error: Authentication for gigio@fama.br failed (LOGIN): "a001 NO Authentication failed." (POST /?_task=&_action=login)

gigio user.ldif

dn: mail=gigio@fama.br,ou=Users,domainName=fama.br,o=domains,dc=fama,dc=br
changetype: add
objectCLass: inetOrgPerson
objectCLass: mailUser
objectCLass: shadowAccount
mail: gigio@fama.br
userPassword: secret
mailQuota: 262144000
cn: Email do gigio
sn: gigio
uid: gigio
storageBaseDirectory: /var/vmail/vmail01
mailMessageStore: fama.brg/gi/gig/gigio-2009.11.28.18.26.08/
homeDirectory: /var/vmail/vmail01/fama.brg/gi/gig/gigio-2009.11.28.18.26.08/
accountStatus: active
mtaTransport: dovecot
enabledService: mail
enabledService: smtp
enabledService: pop3
enabledService: imap
enabledService: deliver
enabledService: forward
enabledService: senderbcc
enabledService: recipientbcc
enabledService: managesieve
enabledService: displayedInGlobalAddressBook

2

Re: After upgrade to 0.5.1 new emails users accounts created dont work :(

Your script is out of date, and you didn't finish upgrade.

All users should have three more attributes:

enabledService: pop3secured
enabledService: imapsecured
enabledService: managesievesecured

You can find a python script to help you add these attributes in upgrade tutorial.

3

Re: After upgrade to 0.5.1 new emails users accounts created dont work :(

Please update your create_mail_user_OpenLDAP.py, there's a bug in the version you are using.

homeDirectory: /var/vmail/vmail01/fama.brg/gi/-------

It missed a '/' between domain name and username, the correct one is:

------fama.br/g/---------

4

Re: After upgrade to 0.5.1 new emails users accounts created dont work :(

zang what I forgot to update? where I can download the updated script? this bug related to (/) affect my production environment? thank you for your help !

5

Re: After upgrade to 0.5.1 new emails users accounts created dont work :(

Zang, I download the new script repository (google code) and now new users are created correctly even with the new attributes, now that you reported the bug was vmail directory I found out, this looks just like my directory Vmail:

webmail: / etc / tools # ls / var/vmail/vmail01 /
dovecot.sieve fama.bra fama.brc fama.bre fama.brg fama.bri fama.brk fama.brm fama.bro fama.brq fama.brR fama.brt fama.brv fama.brz
fama.br fama.brb fama.brd fama.brf fama.brh fama.brj fama.brl fama.brn fama.brp fama.brr fama.brs fama.bru fama.brw

Is there an automated way to fix this problem and everything to a single folder? (fama.br /?)