1

Topic: Installing horde

==== Required information ====
- iRedMail version: .8.3
- Store mail accounts in which backend (LDAP/MySQL/PGSQL): ldap
- Linux/BSD distribution name and version: centos 6.3
- Related log if you're reporting an issue: see below
====
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 fd=17 ACCEPT from IP=[::1]:58882 (IP=[::]:389)
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=0 EXT oid=1.3.6.1.4.1.1466.20037
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=0 STARTTLS
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=0 RESULT oid= err=0 text=
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 fd=17 TLS established tls_ssf=256 ssf=256
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=1 BIND dn="cn=vmailadmin,dc=dejure,dc=us" method=128
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=1 BIND dn="cn=vmailadmin,dc=dejure,dc=us" mech=SIMPLE ssf=0
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=1 RESULT tag=97 err=0 text=
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 op=2 UNBIND
Nov 17 17:42:59 s slapd[3600]: conn=1111 fd=17 closed
======================
I am installing horde/imp for use as the webmail client so that I can sign and encrypt emails.  I installed horde/imp using yum without a hitch.  I have configured the ldap bind as below.
------------------------------------------------------------------------------------------------
$conf['auth']['params']['hostspec'] = 'localhost';
$conf['auth']['params']['basedn'] = 'dc=dejure,dc=us';
$conf['auth']['params']['binddn'] = 'cn=vmailadmin,dc=dejure,dc=us';
$conf['auth']['params']['password'] = 'secretpassword';
$conf['auth']['params']['version'] = '3';
$conf['auth']['params']['tls'] = true;
$conf['auth']['params']['scope'] = 'sub';
$conf['auth']['params']['sizelimit'] = '100';
$conf['auth']['params']['ad'] = false;
$conf['auth']['params']['uid'] = 'mail';
$conf['auth']['params']['encryption'] = 'plain';
$conf['auth']['params']['newuser_objectclass'] = array('inetOrgPerson', 'mailUser', 'shadowAccount', 'amavisAccount');
$conf['auth']['params']['filter'] = 'mail=*';
$conf['auth']['params']['filter_type'] = 'free';
$conf['auth']['params']['password_expiration'] = 'no';
$conf['auth']['driver'] = 'ldap';
---------------------------------------------------------------------------------------
I get a list of the user names under the user option but cannot authenticate.  The log is from an attempted login.  I have trie to change the encryption method and the filter.  What am I missing?

I am also using the ldap server to authenticate the mail users on tikiwiki websites.

2

Re: Installing horde

First of all, we don't support Horde since 2009.

rww4ired wrote:

I get a list of the user names under the user option but cannot authenticate.  The log is from an attempted login.  I have trie to change the encryption method and the filter.  What am I missing?

What's the error log in Horde? The OpenLDAP log doesn't show search attributes and filter. Try to get them.

3

Re: Installing horde

First of all, we don't support Horde since 2009.

rww4ired wrote:

I get a list of the user names under the user option but cannot authenticate.  The log is from an attempted login.  I have trie to change the encryption method and the filter.  What am I missing?

What's the error log in Horde? The OpenLDAP log doesn't show search attributes and filter. Try to get them.
Also, try connection without TLS.