1

Topic: [SOLVED] No incoming mails on Virtual Domains

Heya Guys,

I have this weird thing on my mail server. It seems that I cannot received any e-mails from the virtual domains I've created.
For the First domain I've created everything works fine, But after I created the 2nd virtual domains no emails received intended for the 2nd domain. Here's the maillog:

For the 1st domain it works normally:

Sep 19 12:16:36 mailhost amavis[24407]: (24407-15) Passed CLEAN, LOCAL [64.235.39.88] [203.17.249.150] <andrew@hotmail.com> -> <andrew@1st-domain.com>, Message-ID: <1988800943.38488.1316405784111.JavaMail.root@hotmail.com>, mail_id: UaN-sKCyT2pk, Hits: 0.1, size: 2096, queued_as: 0524A29F06A, 4175 ms
Sep 19 12:16:36 mailhost postfix/smtp[24523]: 9454F29F055: to=<andrew@1st-domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=4.5, delays=0.29/0/0.01/4.2, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=24407-15, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 0524A29F06A)
Sep 19 12:16:36 mailhost postfix/pipe[24601]: 0524A29F06A: to=<andrew@1st-domain.com>, relay=dovecot, delay=0.1, delays=0.01/0.04/0/0.06, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)

For the 2nd created virtual domain that cannot received any emails via webmail:

Sep 21 13:48:03 mailhost amavis[31619]: (31619-19) Passed CLEAN, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <it@hotmail.com> -> <andrew@2nd-domain.com>, Message-ID: <20110921054803.25A9B29F066@mailhost.2nd-domain.com>, mail_id: Z1udiwEXOB83, Hits: -10, size: 574, queued_as: BC54E29F1FC, 610 ms
Sep 21 13:48:03 mailhost postfix/smtp[488]: 25A9B29F066: to=<andrew@2nd-domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.76, delays=0.06/0.02/0/0.68, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=31619-19, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as BC54E29F1FC)
Sep 21 13:48:03 mailhost postfix/virtual[496]: BC54E29F1FC: to=<andrew@2nd-domain.com>, relay=virtual, delay=0.16, delays=0.02/0.12/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)

What I notice is that if the mail was delivered via "Dovecot" (status=sent (delivered via dovecot service) I was able to receive the email via webmail. But if the mail was delivered via "Maildir" (status=sent (delivered to maildir), no messages arrives on my mailbox at all.

Any Ideas please?


==== Provide basic information to help troubleshoot ====
- iRedMail version:
- Linux/BSD distribution name and version:
- Any related log? Log is helpful for troubleshooting.
====

2

Re: [SOLVED] No incoming mails on Virtual Domains

Another unusual thing about this. even when I send an e-mail using the same domain I got the same on the maillogs, but no messages arrived on my mailbox.

Any idea would be appreciated.

Thank you!

==== Provide basic information to help troubleshoot ====
- iRedMail version:
- Linux/BSD distribution name and version:
- Any related log? Log is helpful for troubleshooting.
====

3

Re: [SOLVED] No incoming mails on Virtual Domains

strike00 wrote:

What I notice is that if the mail was delivered via "Dovecot" (status=sent (delivered via dovecot service) I was able to receive the email via webmail. But if the mail was delivered via "Maildir" (status=sent (delivered to maildir), no messages arrives on my mailbox at all.

You're right. This issue happens when you have transport "virtual" instead of "dovecot".

Hot to fix it:

*) For MySQL backend, set value of column "domain.transport" to "dovecot" in database "vmail".
*) For OpenLDAP, set value of LDAP attribute "mtaTransport" of this second domain to "dovecot".

(That's why we ask you to input basic info to help troubleshoot.)

4

Re: [SOLVED] No incoming mails on Virtual Domains

ZhangHuangbin wrote:
strike00 wrote:

What I notice is that if the mail was delivered via "Dovecot" (status=sent (delivered via dovecot service) I was able to receive the email via webmail. But if the mail was delivered via "Maildir" (status=sent (delivered to maildir), no messages arrives on my mailbox at all.

You're right. This issue happens when you have transport "virtual" instead of "dovecot".

Hot to fix it:

*) For MySQL backend, set value of column "domain.transport" to "dovecot" in database "vmail".
*) For OpenLDAP, set value of LDAP attribute "mtaTransport" of this second domain to "dovecot".

(That's why we ask you to input basic info to help troubleshoot.)

==== Provide basic information to help troubleshoot ====
- iRedMail version:
- Linux/BSD distribution name and version:
- Any related log? Log is helpful for troubleshooting.
====

Hello ZhangHuangbin,

Thanks for accommodating my concern. You're a great help. This solves the problem.